Acesta este un site care descrie ţelurile şi obiective noastre ca şi organizaţie.
Scurt istoric …
Realitate ÅŸi mit, faima acestui Ordin militar ÅŸi religios a străbătut istoria oficială ÅŸi ocultă a Evului Mediu, ca un astru de prima mărime a creÅŸtinătăţii, purtător al unei lumini mai strălucitoare decât aurul alchimistilor.
Cavalerii templieri, călugari ÅŸi ostaÅŸi, discipoli spirituali ai Sfântului Bernard, abate de Clairvaux, eroi ai cruciadelor, întemeietori de cetăţi, constructori de catedrale, diplomaÅ£i, bancheri, au marcat istoria crestină ÅŸi spiritualitatea omenirii până în zilele noastre.
DeÅŸi au fost torturaÅ£i, condamnaÅ£i, arÅŸi pe rug, excomunicaÅ£i, membrii Ordinului au avut forÅ£a să se retraga în locuri mai puÅ£in ostile ÅŸi, sub diferite forme ÅŸi denumiri să dăinuiască secolelor ÅŸi duÅŸmanilor lor, păstrând vie misiunea ce le-a fost încredinÅ£ată. Asemeni păsării phoenix, Ordinul a renăscut din propria-i cenuşă, ducând mai departe lupta pentru apărarea creÅŸtinătăţii.
Istoria Ordinului începe puÅ£in după Prima Cruciadă, lansată de Papa Urban al II-lea, în anul de graÅ£ie 1118. În acest an, nouă Cavaleri francezi, conduÅŸi de Hugues de Payens, s-au instalat la confluenÅ£a celor trei mari religii monoteiste: iudaica, creÅŸtină ÅŸi musulmană, exact pe locul unde a fost construit Templul Regelui Solomon. Misiunea lor era de a apăra pelerinii care străbăteau drumul de la Jaffa la Ierusalim.
Acesti 9 cavaleri au stat pe Pământul Sfânt timp de 9 ani, timp în care numarul lor a rămas constant. La reantoarcerea în Europa, Ordinul avea mai mult de 300 de cavaleri, precum ÅŸi o intreagă armată de luptători gata să-ÅŸi dea viaÅ£a pentru scopul Ordinului – apărarea creÅŸtinismului. La 13 ianuarie 1128, un Conclav General al Bisericii Catolice s-a reunit la Troyes, pentru a recunoaÅŸte Ordinul si a-i da o ConstituÅ£ie.
Desigur că sufletul acestui Conclav nu era altul decât însuÅŸi Bernard de Clairvaux, ÅŸi lui i se datorează Regulamentul Templier. Gratie privilegiilor obÅ£inute cu această ocazie, Ordinul va cunoaÅŸte o inflorire nemaiîntâlnită, în scurt timp posedând pe langă sediul din Ierusalim numeroase comanderii în Antiohia, Tripoli, FranÅ£a, ScoÅ£ia, Anglia, Portugalia, Spania, Ungaria. Relicve ale unor comanderii Templiere se află ÅŸi în Romania în apropiere de Abrud.
​
http://www.osmth.ro/index31.htm
​
Dacă doreÅŸti să intri într-o organizaÅ£ie trebuie să accepÅ£i condiÅ£iile lor. În orice club din lume pentru a deveni membru al acestuia trebuie să respecÅ£i niÅŸte reguli, pe care dacă le accepÅ£i intri; iar dacă nu, rămâi pe afară.
Åži în cadru Ordinului nostru lucrurile stau în acelaÅŸi mod, adică avem condiÅ£ii impuse pentru a fi admis ÅŸi reguli de urmat, din momentul acceptării ca membru.
Una din ele este că, dacă doreşti cu adevărat să devi templier , atunci trebuie să simţi ca un adevărat creştin, iar aici nu este vorba despre nationalitate sau apartenenţă politică , ci despre religie.
Fondarea Marelui Priorat al României trebuie interpretată în contextul evoluÅ£iei creÅŸtinismului în plan ecumenic, astfel încât credincioÅŸilor creÅŸtini de diferite confesiuni să le fie oferite ÅŸi alte modele de participare la viaÅ£a religioasă, fără a se apela însă la convertirea acestora sau ai convinge în vreun fel să renunÅ£e la obligaÅ£iile sociale sau la viaÅ£a mondenă.
Aceste reuniune a laicilor creÅŸtini se adresează celor care au vocaÅ£ie religioasă ÅŸi devoÅ£iune pentru Sfânta Treime, scopul urmărit având în final o dublă semnificaÅ£ie, spirituală ÅŸi respectiv temporală.
Într-un asemenea Ordin se intră pronunÅ£ând legăminte ÅŸi angajamente de respectare a unei reguli.
Click pentru informaţii
Esti nou pe site ? Apasă pe semnul de întrebare!